Noord-Hollandse infopanelen bekroond

Noord-Hollandse infopanelen bekroond

door in rubriek reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor Noord-Hollandse infopanelen bekroond

De Knooppunt Informatie Panelen in de provincie Noord-Holland zijn vanmiddag tijdens de Dutch Design Week bekroond met de Goed Industrieel Ontwerp Award.

Met de informatiepanelen – een project van Flowresulting, Paul Janssen Imagineering en FromAtoB Public Design – kunnen reizigers sinds december 2014 gemakkelijk hun weg vinden op ov-knooppunten in Noord-Holland. De panelen staan op strategische locaties aan de looproutes. Ze geven een 3D-beeld van het knooppunt in de kijkrichting.

Infopaneel Amsterdam-ZuidTe zien zijn de belangrijkste services op het knooppunt, zoals liften, roltrappen en ticketautomaten, en de belangrijkste bestemmingen in de directe omgeving in een straal van 750 meter, met de looptijd in minuten. De panelen zijn op afstand te herkennen aan een i-kubus met pictogram.

Ter voorbereiding op de panelen hebben de belanghebbende partijen rond de ov-knooppunten ‘stationssafari’s’ gehouden om de knelpunten voor reizigers in kaart te brengen. Na inventarisatie van alle knooppunten werden de 3D-kaarten getekend door een team tekenaars. De kaarten hangen in nieuwe en bestaande posterdisplays van gemeenten, ProRail en GVB.

Opdrachtgever: provincie Noord-Holland en Stadsregio Amsterdam
Onderzoek en procesbegeleiding: Flowresulting
3D-kaartontwerp: Paul Janssen Imagineering
Omgevingsplattegronden: Provincie Noord-Holland, afdeling cartografie
Ontwerp & engineering i-Kubus: FromAtoB Public Design
Productie posterdisplays: Jan Kuipers

De uitreiking van alle Awards vond plaats in de tentoonstelling van de Dutch Design Week in Eindhoven. De dit jaar gelauwerde producten zijn nog te zien tot en met zondag 25 oktober.

Lees ook: Nieuwe kaarten Noordvleugel wijzen niet altijd naar noorden

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook