Zone-indeling blijft ondanks chipkaart

Zone-indeling blijft ondanks chipkaart

door in rubriek tarieven
Reacties uitgeschakeld voor Zone-indeling blijft ondanks chipkaart

Het Regioabonnement Rotterdam Den Haag geldt per 13 december ook in de concessie Hoekse Waard/Goeree Overflakkee. Het op het oude zonesysteem gebaseerde sterabonnement bestaat nog steeds. En daar komt voorlopig geen verandering in.

“Eigenlijk is het opmerkelijk wat er gebeurt in de Hoeksche Waard”, zegt Marcel Bus, beleidsmedewerker ov van de provincie Zuid-Holland. “Het sterabonnement is daar drie jaar weggeweest en komt nu weer terug.”

Het sterabonnement verdween eind 2012 als nationale reiskaart. In sommige regio’s werd daarop een regionale vorm uit de grond gestampt, zoals het Regioabonnement Rotterdam Den Haag, het Randstad Noord Zoneabonnement en het Sterabonnement Noord-Nederland. De kaart leek onmisbaar voor forenzen en scholieren die met één abonnement dagelijks verschillende concessiegrenzen passeren.

In andere gebieden verdween het abonnement. Na de invoering van de OV-chipkaart was de zone-indeling immers passé, het lag voor de hand om abonnementsvormen op kilometergebruik te introduceren. Zo namen de provincie Noord-Brabant en Samenwerkingsverband Regio Eindhoven in 2011 afscheid van het sterabonnement. Ze presenteerden een tariefstructuur gebaseerd op kilometers, met dalurenvarianten en kortingsregelingen voor scholieren.

Klachten
Dat her en der sterabonnementen verdwenen zorgde destijds voor een regen aan klachten bij Rover en het OV loket. Sommige mensen kwamen door afschaffing van het

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook