Luchthaven Eindhoven bouwt busstation

Luchthaven Eindhoven bouwt busstation

Eindhoven Airport start volgend jaar met de bouw van een multifunctioneel gebouw inclusief busstation. De provincie Noord-Brabant geeft daarvoor 1,1 miljoen euro subsidie.

Het busstation vervangt het huidige busperron op de luchthaven en wordt gebouwd op het huidige kort-parkeerterrein voor de luchthaven. In het multifunctionele gebouw worden verder het kort parkeren en horeca- en retailfuncties ondergebracht. De verwachte oplevering is medio 2017. Het beheer en onderhoud van het busstation komt in handen van de luchthaven.

De nieuwe en geheel overdekte terminal biedt meer ruimte en comfort voor de busreizigers en is berekend op een verdere reizigersgroei. Eindhoven Airport investeert zelf 14 miljoen euro in het gebouw plus wandelboulevard.

Luchthaven Eindhoven_3

000

Luchthaven Eindhoven_2

4 reacties

 1. Wouter van Gessel
  10 december 2015 om 13:22

  Het is een kleine verbetering. Echter wil de luchthaven echt interessant worden voor airliners dan zal er toch geïnvesteerd moeten worden voor een snelle Intercityverbinding met het achterland. Naast voordeel voor een airliner heeft het ook voordelen voor Schiphol. Schiphol kan dan ontlast worden en airliners hebben meer garantie dat ze reizigers kunnen bedienen.

 2. ACF Sierts
  10 december 2015 om 17:08

  Leuk bedacht, maar waar komt het geld, de fysieke ruimte en de financieel-politieke prioriteit vandaan om Eindhoven Airport effe van een IC-station te voorzien? Denk dat er nog eerder een spooraansluiting + IC naar Lelystad Airport komt, en dat verwacht ik ook niet bepaald morgen of overmorgen. Voorlopig dus nog maar effe met snelle bussen over HOV1 vanaf Eindhoven Hbf.

 3. Marc
  20 december 2015 om 23:23

  Het idee is dat ter hoogte van Acht een IC station komt, met daarvandaan een snelle bus naar het vliegveld. Brabantstad wil dat graag. Het station lijkt er ooit wel te komen, maar laatst las ik dan als sprinterstation.
  Ik zie kansen: een IC station voor Airport, maar ook voor Woensel, als er goede aanvoerlijnen zijn. Kan vanuit Woensel toch wat tijd schelen. Dit ontlast het centraal station ook nog eens.

  • ACF Sierts
   24 december 2015 om 01:10

   Tuurlijk, een extra IC-station op een steenworp afstand van Eindhoven. Daar staat 99% van de reizigers echt niet op te wachten. En je hebt nog steeds een bus nodig! Welk onweldenkend adviesburo heeft dit verzonnen? Laat die bus maar mooi vanaf Eindhoven Hbf vertrekken en bouw desnoods een supersnelle busbaan langs het spoor.

Lees ook