Mijdrecht krijgt eerste elektrische buurtbus
dossier ZE2025

Mijdrecht krijgt eerste elektrische buurtbus

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Mijdrecht krijgt eerste elektrische buurtbus

Het dorp Mijdrecht krijgt twee elektrische buurtbussen. De bussen moeten vanaf 11 december gaan rijden. Het zijn volgens Syntus de eerste elektrische buurtbussen in Nederland.

De vervoerder en de provincie Utrecht maakten hun plannen vandaag bekend. Van de in totaal 200 bussen worden er in ieder geval vier elektrisch. Naast de twee zero-emissie buurtbussen in Mijdrecht gaan er ook twee elektrische bussen in Amersfoort rijden. Ook komt er ten minste een hybride bus in Woerden. De dieselbussen zullen voldoen aan de Euro 6-norm en uitgerust worden met usb-aansluiting en wifi.

Op de dikke lijnen breidt Syntus het vervoer uit, terwijl de kernen die nu ov hebben dat ook behouden. De provincie maakte eerder bekend dat Syntus meer aanbood dan de uitvraag. Andere vervoerder keken met verbazing naar het aantal geboden DRU’s. Connexxion, de huidige concessiehouder, tekende bezwaar aan, maar dat werd afgewezen. Connexxion maakte zojuist bekend tegen die beslissing in beroep te gaan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Lees ook: Provincie Utrecht dupeert reizigers dubbel

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook