Connexxion lanceert overstap-app
dossier Innovatie

Connexxion lanceert overstap-app

door in rubriek reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor Connexxion lanceert overstap-app

Connexxion komt met een speciale app om een overstap te regelen. De OV Regio IJsselmond heeft de primeur. De app wordt morgen gepresenteerd in Kampen.

De Stapp Over (voor Android en Apple) maakt via bluetooth verbinding met de bus, die is uitgerust met een iBeacon. Daarmee wordt de locatie van de bus bepaald. Tot twee minuten voor vertrek van de aansluitende bus kunnen reizigers een overstapverzoek indienen. Is de overstap mogelijk, dan krijgt de chauffeur een seintje via zijn boordcomputer. Indien nodig, kan de reiziger extra overstaptijd aanvragen. De bus blijft dan even wachten. Is een overstap niet mogelijk, dan krijgt de reiziger een melding.

In de OV Regio IJsselmond rijden veel buslijnen met een uursfrequentie, waardoor een overstapgarantie volgens Connexxion een grote toevoeging is. Een seintje geven aan de chauffeur volstaat niet in alle gevallen; de bussen kunnen erg druk zijn en de chauffeur moet via de verkeersleiding een overstap aanvragen. Met de app hoeft die route niet meer gevolgd te worden.

De gedeputeerden van Overijssel en Flevoland geven morgen de formele aftrap van de app, die nu alleen nog draait in de OV Regio IJsselmond. Het is echter de bedoeling dat hij op termijn ook in andere Connexxion-concessies wordt uitgerold.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook