NS schikt met ex-Abellio-CEO Hoogesteger

NS schikt met ex-Abellio-CEO Hoogesteger

NS heeft een schikking getroffen met ex-Abellio-topman Jeff Hoogesteger. Hoogesteger werd uit zijn functie gezet nadat naar buiten kwam dat Abellio gesjoemeld had in Limburg. Ook met de andere mensen is geschikt.

Dat meldt RTL Z. Hoogesteger eiste ruim drie ton van NS nadat hij in juni het veld moest ruimen. Hij wilde een compleet jaarsalaris plus het uitdienen van het arbeidscontract tot 1 januari. NS wilde hem liever direct ontslaan en wilde geen vertrekregeling, maar gaf aan bereid te zijn tot ‘een billijke vergoeding‘ van naar schatting twee ton.

De zaak zou gisteren eigenlijk dienen bij de rechtbank, maar volgens RTL is de zaak van de rol gehaald. Een woordvoerder van NS bevestigt dat dat is gebeurd nadat er een schikking is getroffen. “Hiermee wordt een streep gezet onder de hele Limburgse affaire”, aldus de woordvoerder, die eraan toevoegt dat de partijen onderling hebben afgesproken geen verdere mededelingen te doen over de schikking.

RTL meldt dat er ook geschikt is met René de Beer, die als oud-topman van Veolia bedrijfsinformatie van zijn vorige werkgever doorspeelde naar NS, en Annemarie Zuidberg. Zij was directeur bij QBuzz/Abellio en was op de hoogte van het aantrekken van De Beer. Ook over hun schikkingen zijn geen details bekend. Eerder kwam het NS in opspraak, doordat Timo Huges 175.000 euro meekreeg vanwege een rommelig verlopen ontslagprocedure – tegen de wil van minister Dijsselbloem.

Eén reactie

  1. Twan Laan
    11 februari 2016 om 14:09

    Ik dacht dat een ezel zich maar éénmaal aan dezelfde steen stoot…

Lees ook