NS blijft mogelijk tot december bussen

NS blijft mogelijk tot december bussen

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor NS blijft mogelijk tot december bussen

NS wil op z’n minst drie maanden spitsbussen inzetten, maar houdt de mogelijkheid open om tot december door te rijden. Voor sommige verbindingen zijn ontheffingen bij de provincies aangevraagd, maar andere trajecten staan nog open.

Dat blijkt uit de aanbestedingsaanvraag die op TenderNed is gepubliceerd. NS zoekt in de aanbesteding naar de goedkoopste aanbieder om op een aantal trajecten spitsbussen in te zetten. Die verbindingen zijn intensiever dan de verbindingen die NS maandag tussen Castricum en Amsterdam startte. Tussen 07.00 en 09.00 uur wil NS de volgende bussen aanbieden:

  • Amersfoort–Utrecht Science Park (negen maal);
  • Veghel–Utrecht Centraal (vijf maal);
  • ’s-Hertogenbosch–Utrecht Science Park (vijf maal);
  • Waalwijk/Drunen–Utrecht Centraal, (vijf maal);
  • Rosmalen–Utrecht Centraal, (vijf maal);
  • ’s-Hertogenbosch–Utrecht Centraal (optioneel, negen maal);
  • Den Haag–Utrecht Centraal (optioneel, dertien maal).

Tussen 16.00 en 19.00 uur moet hetzelfde aantal bussen terugrijden, waarbij de dienst tussen Utrecht Sience Park (De Uithof) en Amersfoort beperkt wordt tussen 16.30 en 18.00 uur. Voor de lijnen tussen Den Bosch en Utrecht en Den Haag en Utrecht zijn geen ontheffingen aangevraagd. De bussen zullen niet stoppen op tussengelegen haltes.

De bussen gaan niet eerder rijden dan 11 maart, aangezien dan de inschrijving sluit. De aanbesteding geldt voor tenminste 12 weken met een optie op vier maal zes weken verlenging tot medio december. De spitsbussen zijn onderdeel van het plan van NS om het zitplaatsentekort te verlichten.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook