Qbuzz trekt bezwaar ZO-Friesland weer in

Qbuzz trekt bezwaar ZO-Friesland weer in

Qbuzz zet haar bezwaar in Zuidoost Friesland niet door. Dat heeft de NS-dochter laten weten in een brief aan de provincie. Qbuzz was de enige partij die bezwaar had aangetekend tegen de gunning van de concessie aan Arriva.

Qbuzz maakte drie weken geleden bezwaar tegen de gunning. Het bedrijf had tot dinsdag de tijd om dat bezwaar verder te motiveren. Commercieel manager Michel van der Mark laat weten dat het bij het pro-formabezwaar is gebleven. “We hadden toen al wel een koers en richting bepaald, maar uiteindelijk bleken er onvoldoende gronden om het bezwaar verder uit te werken.” Op welke gronden Qbuzz aanvankelijk bezwaar wilde maken, wil Van der Mark niet kwijt.

De relatie met NS heeft volgens Van der Mark in ieder geval geen rol gespeeld. QBuzz is op dit moment nog dochter van NS. Het moederbedrijf beraadt zich al een tijd op de toekomst na de aanbestedingsfraude in Limburg.

Qbuzz was de enige partij die bezwaar had aangetekend. Nu het bezwaar van tafel is, kan Arriva in december definitief gaan rijden in Zuidoost Friesland. Het bedrijf heeft dan al het ov in de provincie in handen. Arriva gaat onder meer twee deelauto’s leveren voor de gemeente Ooststellingwerf.

Lees ook: Zelfrijdende auto in Friesland als Tram 2.0

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Eén reactie

  1. Jos
    18 februari 2016 om 22:28

    Gelukkig dat fraudebedrijf Qbuzz uit de running is.

Lees ook