Beslissing doorgaan Smart-OV in voorjaar
dossier Innovatie

Beslissing doorgaan Smart-OV in voorjaar

door in rubriek OV-chipkaart
Reacties uitgeschakeld voor Beslissing doorgaan Smart-OV in voorjaar

De gezamenlijke vervoerders, telecommaatschappijen en TransLink nemen de eerste helft van het tweede kwartaal het besluit of Smart-OV, het inchecken met je mobiele telefoon, doorgaat. 

De proef met zo’n 200 deelnemers is inmiddels gestaakt. Dat is volgens plan, zegt woordvoerster Nicky Jansen. De proef die in december voor een beperkte groep mensen begon, had een vaste einddatum. Sinds 1 maart kunnen deelnemers niet meer reizen per mobiele telefoon. De functie in de Wallet van Vodafone is geblokkeerd; KPN-gebruikers hebben een nieuwe simkaart gekregen.

“We kregen veel wekelijkse feedback op de community van de deelnemers. De tevredenheid was hoog. Mensen vonden het jammer dat de proef stopte”, zegt Jansen. “De resultaten worden nu geanalyseerd door een onderzoeksbureau.” Volgens Jansen deden ongeveer 200 reizigers mee aan de proef; de een intensiever dan de ander.

Bij sommige gebruikers bleek de telefoon slecht of helemaal niet te werken. “Het was vaak even wennen”, aldus Jansen. “Het ene apparaat of paal werkt net weer wat anders dan de andere. Zo moet je soms goed

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook