‘Zwolle is te voorbarig met IC naar Berlijn’

‘Zwolle is te voorbarig met IC naar Berlijn’

Er zijn geen concrete plannen of steun vanuit de provincie Overijssel om de Intercity naar Berlijn te verleggen via Zwolle. De gemeente Zwolle is te voorbarig geweest met die conclusie, aldus de provincie.

Vandaag citeerde De Stentor uit een beslisnota van het Zwolse college van B&W waarin gesuggereerd wordt dat de provincie het verleggen van de Intercity Berlijn-Amsterdam over Zwolle en de Hanzelijn onderzoekt. Daarbij zouden Apeldoorn, Amersfoort, Hilversum en eventueel Deventer hun internationale verbinding verliezen. Wordt Deventer ook overgeslagen, dan is in ieder geval een verdubbeling van het traject Wierden–Zwolle noodzakelijk. Die lijn wordt op dit moment wel geëlektrificeerd, maar van verdubbeling is geen sprake.

De provincie laat weten dat het onderzoek om de reistijd te verkorten tussen de Overijsselse stedencentra en Duitsland in het kader van Agenda Stad Overijssel nog moet worden opgestart. “Het is zelfs nog niet duidelijk wie het onderzoek precies gaat uitvoeren”, aldus een woordvoerster. NS zegt geen vraag te hebben binnengekregen om een verlegging van de Intercity naar Berlijn te onderzoeken.

Eén reactie

  1. Jur
    3 april 2016 om 11:25

    Waanzin omdat dan 4 stops verloren gaan waaronder die voor aansluitende reizigers uit Utrecht, Rotterdam, Arnhem en Nijmegen. Zwolle lijdt aan grootheidswaanzin.

Lees ook