Recordbestelling Alstom Lint door Abellio

Recordbestelling Alstom Lint door Abellio

Abellio heeft voor de vorig jaar gewonnen concessie in Sachsen-Anhalt 52 Coradia Lint-treinen besteld bij Alstom. Nog nooit eerder plaatste een vervoerder zo’n grote order voor de regionale trein in een keer.

De treinen zullen vanaf december 2018 dienst gaan doen op de 13 dieseltrajecten tussen de deelstaatshoofdstad Maagdenburg en Wolfsburg en Stendal, Erfurt en Goslar en Halle. De tweedelige treinstellen hebben een snelheid van 140 kilometer per uur en hebben 230 zitplaatsen. Ze worden uitgerust met wifi, stopcontacten en leeslampjes in de eerste klas. Ook komen er kaartjesautomaten aan boord en is er plaats voor negen fietsen.

Met de order is 170 miljoen euro gemoeid. De treinen zullen worden gebouwd in het Duitse Salzgitter.

20160401---Designstudie_DISA_1_Alstom---800x320

Eén reactie

  1. eduard5208
    2 april 2016 om 11:44

    En dan nu even precies: de opdracht is aan Alstom gegund door het in Dublin gevestigde NS Financial Services Company (NSFSC), die de treinen least aan Abellio. De treinen hebben 110 zit- en 120 staanplaatsen. Het is de grootste opdracht voor treinen van het type Coradia Lint 41.

Lees ook