Rond Schiphol groeit het ov als kool

Rond Schiphol groeit het ov als kool

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Rond Schiphol groeit het ov als kool

Het busvervoer in de concessie Amstelland-Meerlanden is booming. Met dank aan de investeringen rond Schiphol. In negen jaar tijd is het aantal reizigers met 70 procent gestegen.

Ruim driekwart van de busreizigers ten zuiden van Amsterdam reist met de snelle bussen van R-net en Schiphol Sternet. Op een aantal R-netverbindingen namen de frequenties het afgelopen jaar met 25 procent en het aantal reizigers met 27 procent toe. Het resterende kwart van de busreizigers neemt de traditionele streekbus. Het gebruik daarvan daalt elk jaar met een paar procent, zegt Peter de Winter, coördinator OV van Stadsregio Amsterdam.

Die stevige groei van R-net dankt de stadsregio mede aan de verlenging van de concessie Amstelland-Meerlanden, eind 2015 met twee jaar. Connexxion verplichtte zich om de winst uit de concessie te investeren in een verhoging van de frequentie. De Winter: “Als de frequentie hoog is, hoef je minder lang te wachten. Je ziet dat mensen daardoor gemakkelijker door de ov-keten reizen.”

PowerPoint-presentatieGunning in december
In de nieuwe concessie Amstelland-Meerlanden, die in december 2017 ingaat, wil de Stadsregio extra investeren in R-net. Het bestek komt in juni op de markt, de gunning is in december dit jaar. In het bestek maakt de stadsregio onderscheid

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook