FlixBus neemt Postbus Duitsland over

FlixBus neemt Postbus Duitsland over

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor FlixBus neemt Postbus Duitsland over

Flixbus/Meinfernbus was al de grootste aanbieder van intercitybussen in Duitsland en dat marktaandeel wordt alleen maar groter; de busmaatschappij neemt de 120 verbindingen van Deutsche Post over.

DHL Deutsche Post trad in november 2013 toe tot de net geliberaliseerde Duitse intercitybusmarkt, toen nog in samenwerking met ADAC. Die laatste partij stapte eind 2014 weer uit. Met 10 procent heeft Postbus een bescheiden martkaandeel in Duitsland, maar is wel de nummer 2. De markt wordt gedomineerd door FlixBus/Meinfernbus, de voormalige grootste en een na grootste aanbieder, die sinds hun fusie al 71 procent van de markt in handen hebben.

Lees ook: FlixBus wil Nederland en daarna de wereld

FlixBus verzorgt inmiddels 100.000 dagelijkse verbindingen naar 900 bestemmingen in 20 landen en wil verder uitbreiden, met name naar middelgrote en kleine steden. Afgesproken is dat tickets voor FlixBus ook in de 5000 verkooppunten van Deutsche Post worden verkocht. Als proef vervoerde Postbus ook pakketjes met bussen tussen Hamburg en Berlijn. FlixBus wil die proef mogelijk uitbreiden.

Het aanbod van buslijnen in Duitsland is sinds alle fusies en overnames afgenomen. In oktober vorig jaar telde het land nog 326 buslijnen over lange afstand; afgelopen juni waren dat er nog 295. Het is aannemelijk dat dat aantel verder zal dalen vanwege dubbelingen in het netwerk bij FlixBus en Postbus. Wat er met de verbinding tussen Groningen en Bremen gaat gebeuren, kan FlixBus nog niet zeggen. Postbus en FlixBus beconcurreerden elkaar ook rechtstreeks op dat traject. Vanaf 1 november worden de netwerken geïntegreerd.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook