HKX accepteert geen DB-tickets meer

HKX accepteert geen DB-tickets meer

HKX en DB trekken de stekker uit hun tariefintegratie. Vanaf 1 september accepteren beide maatschappijen niet meer elkaars tickets. Bovendien rijdt HKX niet meer door naar Frankfurt.

Daarmee zijn twee belangrijke stappen die het bedrijf de afgelopen anderhalf jaar maakte, weer teruggedraaid. Sinds februari 2015 werden regionale DB-kaartjes ook in HKX-treinen geaccepteerd. Volgens HKX werden de beoogde doelen niet bereikt en stuitte de tariefintegratie op praktische bezwaren.

Met name de mogelijkheid tot zitplaatsreservering leidde tot problemen. Die zit standaard inbegrepen bij een HKX-ticket, maar niet bij DB. Dat leidt volgens de maatschappij tot veel discussie tussen reizigers onderling en met het personeel wanneer het druk is op de trein. Die drukte wordt volgens HKX nog eens extra aangewakkerd door het Schönes Wochenende Ticket van DB, waarmee reizigers voor een goedkoop tarief van de regionale treinen gebruik kunnen maken.

Vanaf 1 september schrapt HKX ook de dienst naar Bonn, Koblenz, Bingen en Frankfurt. HKX reed dat traject sinds afgelopen december, maar de reizigersaantallen vielen zwaar tegen. In plaats daarvan richt het bedrijf zich weer op hun oorspronkelijke traject tussen Hamburg en Keulen. Op dat traject rijdt de maatschappij straks niet meer op donderdag; in het weekend past HKX de dienstregeling aan om reizigers die vanuit het Rijnland een weekendje weg willen naar het noorden beter te bedienen.

Eén reactie

  1. eduard5208
    5 augustus 2016 om 14:14

    Is HKX nog een serieus te nemen spoorbedrijf, dat vanaf september per week nog slechts 4 retourritten Hamburg-Köln aanbiedt? Het begint verdacht veel te lijken op Lovers Rail, dat met een hogere frequentie niettemin roemloos ten onder is gegaan.

Lees ook