Bravo, nieuwe naam voor Brabants ov

Bravo, nieuwe naam voor Brabants ov

Het ov in de provincie Noord-Brabant gaat vanaf 11 december ‘Bravo’ heten, afgeleid van ‘Brabant vervoert ons’.

Na de overdracht van het ov van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven verzorgt de provincie per 2015 al het busvervoer in Brabant. Omwille van de duidelijkheid voor de reiziger kiest de provincie voor één nieuwe naam. In de regio Eindhoven komt de Bravo al in december op de bussen van Hermes. In de rest van Brabant wordt de naamswijziging geleidelijk zichtbaar op de bussen van Arriva. Eind 2017 moet de operatie zijn voltooid. Bravo wordt in de toekomst mogelijk ook de merknaam voor flexbussen, deelauto’s en deelfietsen.

In Oost- en West-Brabant hanteert Arriva nu nog de naam ‘Goed bezig BUS’. En in Zuidoost-Brabant rijdt Hermes nog onder eigen naam. De merknamen Volans (hov-bus) en Brabantliner (snelbus richting Utrecht) blijven voorlopig gehandhaafd. Over het overschakelen op Bravo gaat de prvincie nog in gesprek met de gemeenten.

Eén reactie

  1. R. Wilders
    29 september 2016 om 17:29

    Volgens mij verzorgt de provincie Noord-Brabant helemaal niet het busvervoer in de provincie. Zij treedt op als opdrachtgever. Arriva en Hermes zijn de uitvoerders van het ov. Het is weer het zoveelste voorbeeld waarbij ambtenaren iets toe eigenen waar zij niet over gaan.
    Als op deze wijze wordt doorgegaan, krijgen reizigers in Nederland weer te maken met een ratjetoe aan namen waar zij niets van begrijpen: Maxx, R-net, Bravo, Breng. Wanneer gaat men eens samenwerken?

Lees ook