HappyRail: ‘Gebruiksgemak staat voorop’
dossier Innovatie

HappyRail: ‘Gebruiksgemak staat voorop’

HappyRail, de nieuwe treinreisboekingssite die naar voorbeeld van de vliegwereld wereldwijde treintickets wil gaan aanbieden, gaat op 18 oktober in een betaversie online. OV-Magazine kreeg alvast een voorproefje.

De boekingssite die voortkomt uit de Treinreiswinkel werd in juni op de Spoortop tijdens de TEN-T-dagen in Rotterdam aangekondigd. Toen was er nog sprake van dat de site binnen twee tot drie maanden online zou komen. “Maar we vonden 18 oktober een goed moment, omdat dan de tickets voor de nieuwe dienstregeling te boeken zijn”, aldus Lasse Brall die verantwoordelijk is voor het project.

“Het gebruiksgemak moet zo goed mogelijk worden”, zegt Brall, “Dat wordt het fundament waarop HappyRail moet gaan voortbouwen.” In eerste instantie gaat alleen de Nederlandse betaversie van de site online en zullen er vooral in Nederland populaire reizen geboekt kunnen worden. In de maanden daarna is het de bedoeling om de site definitief te maken en het aanbod uit te breiden. Dan volgt ook een Engelstalige versie Brall: “In het meest optimistische scenario hebben we halverwege 2017 een groot deel van de wereld boekbaar.”

happyrail-2Railpassen
Uit

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook