Seat61 stelt treinreizigers op hun gemak

Seat61 stelt treinreizigers op hun gemak

door Michiel Slütter in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Seat61 stelt treinreizigers op hun gemak

Reizen per trein is niet altijd simpel als je over de grens wilt. De Brit Mark Smith heeft er zijn werk van gemaakt reizigers wegwijs te maken in het doolhof van internationale treinreizen.

Het begon vijftien jaar geleden met een bescheiden webpaginaatje waarop Mark Smith een overzicht zette van een handjevol treinverbindingen van Londen naar het vasteland. Van lieverlee is die ene pagina uitgegroeid tot seat61.com, ‘a bit of a monster’ dat 400 pagina’s telt en maandelijks een miljoen bezoekers trekt. “Ik had nooit gedacht dat het een fulltime job zou worden”, vertelt Smith. De naam seat61.com slaat op de stoel die hij het liefst boekt in de eerste klas van de Eurostar-trein.

Goedkope kaartjes
Wie met praktische vragen zit over hoe je van München naar Milaan kunt reizen of van Londen naar Istanbul, vindt er alles over hoe je de reis kunt plannen. Ook treinreistrips in exotische oorden als China en Thailand staan er in. Maar misschien het belangrijkste voor de meeste bezoekers: hoe en waar koop ik mijn treinkaartjes tegen de beste prijs?

Mark Smith.

Mark Smith.

De site helpt je met praktische tips op weg en is daardoor zo populair geworden dat Smith er dankzij advertenties en gesponsorde links

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook