Trolley 2.0 in de race voor economieprijs
dossier Innovatie
dossier ZE2025

Trolley 2.0 in de race voor economieprijs

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Trolley 2.0 in de race voor economieprijs

De Arnhemse Trolley 2.0 is genomineerd voor de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie, een prijs voor economische samenwerking tussen beide landen.

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) kent de prijs toe aan een buitengewoon bedrijf of project in het grensoverschrijdende zakenleven. Uit de vier genomineerden, afkomstig uit diverse sectoren, mag het bedrijfsleven zelf een winnaar kiezen. Begin november maakt de handelskamer de winnaar bekend.

Het Duitse Vossloh Kiepe heeft de leiding van het project in Arnhem dat officieel de naam E-Bus 2020 In Motion Charging draagt. De bedoeling is dat trolleybussen via de bovenleiding, rijdend worden opgeladen om daarna aan het eind van de trolleylijn op batterijen verder de regio in te rijden. Tien partijen nemen deel aan het project, waarmee ruim 8,6 miljoen euro is gemoeid.

Om genomineerd te worden moet een bedrijf of project bijzonder innovatief zijn, voor een sterke economische impuls zorgen in beide landen of in een bepaalde regio, een marketing- of reclame-effect teweeg brengen of een bijzonder ondernemerssucces kunnen aantonen in een grensregio.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook