Berlijnse metro zet museumstellen in

Berlijnse metro zet museumstellen in

door in rubriek metro
Reacties uitgeschakeld voor Berlijnse metro zet museumstellen in

De Berlijnse vervoeder BVG heeft een opmerkelijke stap genomen om het zitplaatsentekort te verlichten: het bedrijf zet 60 jaar oude museumtreinen in.

De drie tweewagenstellen uit de laat jaren ’50 hebben een update gehad om in dagelijkse dienst te rijden. Zo zijn de deurhendels vervangen door elektronische knoppen en is het okergeel vervangen door het huidige BVG-geel. Ook ondergingen de voertuigen een grondige technische revisie om een hernieuwde toelating te krijgen. Al met al kostte de heractivering van de stellen 1,9 miljoen euro; fors minder dan nieuwbouw, schrijft de Berliner Morgenpost.

De ‘Stalen Dora’s’ werden tot eind vorige eeuw gebruikt. Een deel ervan werd verkocht aan Noord-Korea waar ze nog altijd worden ingezet op de metro van de hoofdstad Pyongyang. Het eerste stel zal een tweede leven krijgen op de 1800 meter lange metrolijn U55 tussen Hauptbahnhof en Brandenburger Tor. Deze relatief weinig gebruikte metrolijn ligt geïsoleerd van de rest van het metronet, in afwachting van een koppeling met lijn U5.

Lees ook: Museummaterieel inzetten bij NS? Dat is niet waarschijnlijk.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook