Rotterdam Airport bereikbaar via MaaS

Rotterdam Airport bereikbaar via MaaS

De metropoolregio en Rotterdam The Hague Airport gaan Mobility as a Service (MaaS) inzetten om de luchthaven beter bereikbaar te maken.

Rotterdam The Hague Airport, de Verkeersonderneming en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) willen een mobility provider opzetten. Die moet reizigers van en naar de luchthaven vervoer op maat aanbieden, zoals (deel)fiets, (deel)auto en (deel)taxi, of andere oplossingen. In plaats van te investeren in vervoermiddelen willen de drie partners dat de consument mobiliteit inkoopt.

MaaS
Nieuwe diensten, aangeduid als MaaS, gaan een combinatie vormen tussen het klassieke openbaar vervoer, vraaggestuurd vervoer en privévoertuigen, voorzien de drie partijen. Daarmee ontstaat een meer integraal systeem. De mobility provider zorgt dat de klant kan kiezen uit een reeks van producten van contractpartners, waarvoor de reiziger de mobility provider betaalt.

In een letter of intent hebben de drie partijen afgesproken te verkennen hoe die mobility provider wordt gerealiseerd. In het voorjaar moet de verkenning gereed zijn. De opdracht wordt uitgevoerd door Bert van Eekelen van VPR Consultants, die daarvoor 90.000 euro krijgt.

Andere naam
Daarnaast hebben de partners besloten de naam van metrohalte Meijersplein te wijzigen om duidelijk te maken dat de luchthaven via deze halte goed bereikbaar is. Reizigers krijgen de kans zich uit te spreken over de naam, die in het najaar van 2017 wordt ingevoerd.

Uit een eerdere studie van adviesbureau Rebel bleek dat een tramverbinding tussen Delft-zuid via de luchthaven naar Rotterdam te duur is voor het te verwachten aantal reizigers. Ook een systeem voor automatisch vervoer acht de metropoolregio te kostbaar.

3 reacties

 1. Henk
  5 november 2016 om 23:05

  Wat een geklets in de ruimte. Er is een tram- of metroverbinding nodig met Rotterdam CS. Klaar. Dan wordt het vliegveld een succes.

  Geen reiziger denkt aan een vraaggestuurde deelfiets vanaf het hernoemde metrostation “Op zich niet ver van het Vliegveld”. Rapportmakers staan buiten de praktijk.

 2. José
  6 november 2016 om 18:01

  Nu toch al prima bereikbaar vanaf CS met de bus evenals van Meijersplein.

 3. André
  12 november 2016 om 12:14

  Stel je eens voor, je bent een argeloze reiziger die een weekje zon heeft geboekt en de vakantie begint vanaf vliegveld Rotterdam.
  Dan ben je zeker na de eerste 2 zinnen afgehaakt!
  Wat een bla bla

Lees ook