Inschrijftermijn N-Holland Noord verlengd

Inschrijftermijn N-Holland Noord verlengd

door in rubriek artikel, decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Inschrijftermijn N-Holland Noord verlengd

Vervoerders krijgen twee maanden langer de tijd om in te schrijven op de concessie Noord-Holland Noord. Meerdere vervoerders hebben uitstel gevraagd en dus ook gekregen.

Aanvankelijk hadden partijen tot de jaarwisseling de tijd om een bod in te dienen voor het ov in het gebied boven Alkmaar, inclusief Texel. De provincie heeft de inschrijfdatum nu naar 2 maart verplaatst, in verband met ‘meerdere verzoeken hierom’, aldus een woordvoerder van de provincie, ‘om op die manier de marktspanning bij deze aanbesteding te maximaliseren’.

Welke partijen er precies uitstel hebben aangevraagd is niet bekend. Zowel de provincie als de vervoerders houden hun kaken stijf op elkaar. Wel zeggen meerdere bronnen dat de inschrijfdatum erg ongelukkig viel, zo net na de afronding van de concessie Amstelland-Meerlanden.

Een andere reden is de dienstregeling 2018 van NS. De vervoerders moeten hier rekening mee houden om goede aansluitingen te halen, maar die – voorlopige – dienstregeling zou fors verschillen met die van 2017. Daar hebben vervoeders meer tijd voor nodig.

Overigens is een marktpartij niet te spreken over de houding van een concurrent die een onderaannemer verbiedt contact te hebben met andere marktpartijen, zo is te lezen in een extra Nota van Inlichtingen. De vragensteller stelt dat er zo geen sprake is van een gelijk speelveld en wil dat die concurrent wordt uitgesloten. De provincie wil daar in dit stadium nog niet op reageren, zo staat in het antwoord.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook