BleiZo wordt Lansingerland-Zoetermeer

BleiZo wordt Lansingerland-Zoetermeer

Het station dat op dit moment gebouwd wordt op de kruising van RandstadRail, A12 en de spoorlijn Gouda–Den Haag zal Lansingerland-Zoetermeer gaan heten.

Dit hebben NS en ProRail vandaag aan de twee gemeenten bekend gemaakt. Het toekomstige station werd tot nu toe altijd aangeduid met de werktitel BleiZo, een samentrekking van Bleiswijk en Zoetermeer. De gemeente Bleiswijk ging in 2007 op in de fusiegemeente Lansingerland. De stationsnaam is samen met Leeuwarden Camminghaburen de langste stationsnaam van Nederland (24 tekens).

Het treinstation gaat deel uitmaken van een grote vervoersknoop, waar volgens planning eind 2018 trein, RandstadRail, bus, auto en fiets samenkomen. Er komen 700 gratis parkeerplaatsen. Volgens de gemeente Zoetermeer kan de reistijdwinst voor zo’n 70.000 inwoners in de buurt van het station oplopen tot 25 minuten.

Alle Sprinters tussen Den Haag en Gouda stoppen bij station Lansingerland-Zoetermeer. Ook wordt RandstadRail-lijn 4 naar het station doorgetrokken en stopt de ZoRo-bus, de snelle busverbinding richting Rotterdam, bij het nieuwe station.

Lees ook: ‘BleiZo markeert uitbreiding RandstadRail’

Eén reactie

  1. Henk
    22 februari 2017 om 19:53

    Lijkt mij goed nieuws. Ik hoop alleen dat de sprinter Gouda-Den Haag niet te veel vertraging oploopt.

Lees ook