Dertien politici ‘genoemd’ voor IenM

Dertien politici ‘genoemd’ voor IenM

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Dertien politici ‘genoemd’ voor IenM

Na 15 maart likt de ene partij zijn wonden, viert een ander een feestje en gaat politiek Den Haag door met de volgende ronde: de formatie. Een gekoesterde wens van de sector is een minister van Mobiliteit. Of die er ook komt is koffiedik kijken. Een aantal kanshebbers voor een bewindsliedenpost op Infrastructuur en Milieu.

Dit lijstje van potentiële bewindslieden is, zo vlak voor de formatie, inmiddels een traditie. Tot nu toe werd het altijd iemand die daar helemaal niet op voorkwam. En toch doen we weer een dappere poging. Al was het alleen maar dat, mocht u zichzelf terugzien, u in ieder geval prof. dr. ir. W. Akkermans van Van Kooten en De Bie kunt aanhalen: “Ik word genoemd!” Wij achten deze mensen kansrijk, op alfabetische volgorde:

Conny Bieze (VVD)
Laat van zich horen als gedeputeerde in Gelderland. Was woedend toen het Rijk met een mager bedrag voor het regionale spoor over de brug kwam. Durft te experimenteren. Zo liet ze Nederland kennismaken met de WEpod, het zelfrijdende wagentje in de omgeving van Wageningen Universiteit, kon Connexxion Breng flex uitrollen in Arnhem en Nijmegen en kwam er een vergaand plan om met een flexnet de onderkant van de markt

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook