Arnhemse trolleyvloot gemoderniseerd
dossier ZE2025

Arnhemse trolleyvloot gemoderniseerd

Het Zwitserse Hess heeft de laatste van de 31 trolleybussen voor Arnhem aan Hermes geleverd. Daarmee is de trolleyvloot van 40 stuks nu volledig gemoderniseerd.

Hess bouwde in 2009 al negen trolleys voor de Connexxion-dochter. Voor de nieuwe concessie 2012-2022 beloofde Hermes ook de rest van de vloot te moderniseren. Hess leverde sindsdien de overige voertuigen in vier batches af. De oude Berkhof-bussen blijven vanaf nu aan de kant, op twee oude trolleybussen na. Die bouwt Vossloh Kiepe om voor het project Trolley 2.0.

De trolleys doen dienst in Arnhem, Velp en Oosterbeek. Daarnaast rijdt Hermes nog met 40 aardgasbussen in Arnhem en 180 aardgasbussen vanuit de vestigingen Bemmel, Duiven en Nijmegen.

2 reacties

 1. J. Onstein
  27 april 2017 om 10:47

  Trolleybussen zijn in het drukke stadsverkeer het ideale openbaar vervoermiddel. Zeker in een periode waarin er volop aandacht is voor het milieu en voor een ‘groene’ bedrijfsvoering. Trolleybussen zijn geluidsarm, milieuvriendelijk en zuinig in het verbruik van energie. Sterker nog, ze benutten vrij komende remenergie opnieuw voor het verwarmen van de bus in de winter en voor de frisse airco in de zomer. Reizigers waarderen het rijcomfort, ze glijden over de weg door de rustige acceleratie. Dankzij de tweeas aandrijving rijden ze moeiteloos door de hooggelegen Arnhemse wijken als Alteveer, Cranevelt, Geitenkamp en Hoogkamp.

 2. J. Onstein
  27 april 2017 om 11:00

  Foto gemaakt door Sandra Heesbeen
  Bedankt Sandra

Lees ook