Chinese YoBike gelanceerd in Bristol

Chinese YoBike gelanceerd in Bristol

door in rubriek fiets
Reacties uitgeschakeld voor Chinese YoBike gelanceerd in Bristol

Na Ofo heeft nu een tweede Chinees deelfietsbedrijf voet gezet op Engelse bodem: YoBike in Bristol. Vijfhonderd fietsen komen er deze maand, zonder docking station.

De Chinese deelfietsgigant Ofo is in maart bescheiden begonnen met 20 deelfietsen op proef in Cambridge. YoBike lanceerde vandaag zeven knalgele deelfietsen in Bristol van de Chinese ondernemer Bin Wang. Een bijbehorend rek of ‘docking station’ is onnodig. Via de YoBike-app zoek je de dichtstbijzijnde fiets en open je het slot.

De deelfietsen staan volgens YoBike op ‘veilige, legale en gemakkelijke plaatsen’ in de stad. Een uur rijden met een YoBike kost 1 pond, een hele dag 5 pond en voor het woon-werkverkeer kunnen mensen een jaarabonnement nemen dat 39 pond kost. Daarvoor kunnen ze dan dagelijks twee uur gratis fietsen.

Nog deze week moeten er 300 YoBikes staan in Bristol en tegen het einde van de maand 500. Vervolgens wil het bedrijf de deelfietsen ook in andere Britse steden neerzetten. Het huren van een deelfiets zonder rek is populair in China. De verwachting is dat de Chinezen dit bedrijfsmodel grootschalig gaan introduceren in Europa, te beginnen in het Verenigd Koninkrijk.

De aluminium fiets is licht, heeft drie versnellingen en is altijd te vinden via GPS. Voor het onderhoud werkt YoBike samen met welzijnsorganisatie Life Cycle. Gedetineerden van de lokale gevangenis verrichten het onderhoud en de reparaties. Ze kunnen daarmee een fietsenmakerscertificaat halen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook