Nachtnet Bus trekt te weinig reizigers

Nachtnet Bus trekt te weinig reizigers

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Nachtnet Bus trekt te weinig reizigers

Halverwege de driejarige proef stoppen de nachtbussen tussen de Randstad en de provincie Noord-Brabant. Er is te weinig belangstelling voor.

Op vrijdag- en zaterdagnacht maken te weinig reizigers gebruik van het Late Nachtnet Bus om op termijn zonder subsidie door te kunnen. Dat blijkt uit de tussentijdse evaluatie van de proef. De provincie Noord-Brabant en deelnemende gemeenten hebben besloten om te stoppen per 1 juli. In 2016 maakten vrijdagnacht 150 en zaterdagnacht zo’n 265 reizigers gebruik van de nachtbussen. Alleen bij grote evenementen was er een piek te zien in het gebruik.

De geschrapte nachtbussen van Arriva rijden in het weekeinde tussen 2.00 en 4.00 uur op de verbinding Rotterdam–Dordrecht–Breda–Tilburg–Eindhoven en op Utrecht–’s-Hertogenbosch–Eindhoven. De lijn Tilburg–Waalwijk–’s-Hertogenbosch trekt wel voldoende reizigers en wordt per 1 juli opgenomen in de dienstregeling van Arriva.

De overheden stelden 300.000 euro ter beschikking, waarvan 200.000 euro is verbruikt. De helft van de kosten komt voor rekening van de provincie. Het Late Nachtnet Bus startte op 19 december 2015 als alternatief voor het nachtnet met treinen. Daarvoor vroeg NS jaarlijkse 700.000 euro subsidie.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook