Nachtnet Bus trekt te weinig reizigers

donderdag 11 mei 2017
timer 1 min

Halverwege de driejarige proef stoppen de nachtbussen tussen de Randstad en de provincie Noord-Brabant. Er is te weinig belangstelling voor.

Op vrijdag- en zaterdagnacht maken te weinig reizigers gebruik van het Late Nachtnet Bus om op termijn zonder subsidie door te kunnen. Dat blijkt uit de tussentijdse evaluatie van de proef. De provincie Noord-Brabant en deelnemende gemeenten hebben besloten om te stoppen per 1 juli. In 2016 maakten vrijdagnacht 150 en zaterdagnacht zo’n 265 reizigers gebruik van de nachtbussen. Alleen bij grote evenementen was er een piek te zien in het gebruik.

De geschrapte nachtbussen van Arriva rijden in het weekeinde tussen 2.00 en 4.00 uur op de verbinding Rotterdam–Dordrecht–Breda–Tilburg–Eindhoven en op Utrecht–’s-Hertogenbosch–Eindhoven. De lijn Tilburg–Waalwijk–’s-Hertogenbosch trekt wel voldoende reizigers en wordt per 1 juli opgenomen in de dienstregeling van Arriva.

De overheden stelden 300.000 euro ter beschikking, waarvan 200.000 euro is verbruikt. De helft van de kosten komt voor rekening van de provincie. Het Late Nachtnet Bus startte op 19 december 2015 als alternatief voor het nachtnet met treinen. Daarvoor vroeg NS jaarlijkse 700.000 euro subsidie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Nachtnet Bus trekt te weinig reizigers

Nederland 2015 Station Tilburg Dagelijks maken 30.000 reizigers gebruik van Station Tilburg. Dat worden er in 2020 ruim 40.000. Om de toegankelijkheid en doorstroming te verbeteren, krijgt het station een nieuwe, brede passage. Daarmee wordt de toekomstige wijk Spoorzone verbonden met het stadscentrum ten zuiden van het station. Passage met alle voorzieningen De nieuwe passage van station Tilburg wordt bijna 42 meter breed. Dat is inclusief de ruimte voor winkels en voorzieningen, die alle in de passage worden opgenomen. De passage bestaat uit twee gebieden: een deel is openbaar terrein dat fungeert als verbinding tussen noord en zuid, een ander deel geeft toegang tot de perrons. Er komen liften en roltrappen naar ieder perron, zodat iedereen straks zelfstandig kan reizen. Willem II-passage Ter hoogte van de Willem II-straat, ongeveer 300 meter naast het station, komt een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor. De passage wordt 13 meter breed en 3 meter hoog. Verbinding noord-zuid De wijk Spoorzone ten noorden van het station wordt grootschalig vernieuwd. De nieuwe stationspassage krijgt dan ook uitgangen aan beide zijden van het station. Samen met de Willem II-passage zorgt hij voor een verbeterde noord-zuidverbinding in Tilburg. Gereed in 2016 De bouw start najaar 2013. Medio 2016 wordt het project afgerond. ProRail verbouwt station Tilburg in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Noord-Brabant, de gemeente Tilburg en NS. DE SPOORZONE In het stadshart van Tilburg naast het station tussen industrieel erfgoed en nieuwe architectuur ontstaat een broedplaats voor kennis en innovatie COPYRIGHT Chris Pennarts Blokland 82 3417 MR Montfoort The Netherlands+31653309747 info@chrispennarts.nl www.chrispennarts.nl. © Chris Pennarts

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Schiphol in gesprek met NS en ProRail

21 mrt om 14:56 uur

Schiphol wil met NS en ProRail in gesprek over de verstoring rondom de luchthaven. De luchthaven wil de recente…

Lees verder »
descriptionArtikel

Nieuwe treinen voor MerwedeLingelijn vanaf 2027

18 mrt om 13:34 uur

QBuzz en de provincie Zuid-Holland investeren vanwege de invoering van ERTMS in nieuwe treinen voor de …

Lees verder »
descriptionArtikel

NS: Pittig jaar voor de boeg

26 jan om 08:48 uur

NS waarschuwt treinreizigers voor een 'pittig jaar', vanwege geplande werkzaamheden, vertragingen en…

Lees verder »
person_outlineBlog

Busplatform

6 dec 2023

Ik ben dol op busprojecten. De verduurzaming, de infrastructuur in de openbare ruimte of het modelleren van…

Lees verder »
descriptionArtikel

ChristenUnie:'500 miljoen per jaar voor ov'

22 nov 2023

In de week voorafgaand aan de verkiezingen interviewt OV-Magazine, in samenwerking met Vervoerregio Amsterdam,…

Lees verder »
descriptionArtikel

'Beter ov past bij de grote uitdagingen in Nederland'

21 nov 2023

 

In de week voorafgaand aan de verkiezingen interviewt OV-Magazine, in samenwerking met Vervoerregio…

Lees verder »
flash_onNieuws

Tariefstijgingen ov in 2024 definitief van de baan

20 nov 2023

Afgelopen vrijdag 17 november maakte staatssecretaris Heijnen officieel bekend dat 300 miljoen euro beschikbaar…

Lees verder »
descriptionArtikel

GroenLinks-PvdA: 'Het ov moet weer betaalbaar zijn'

16 nov 2023

In de week voorafgaand aan de verkiezingen interviewt OV-Magazine, in samenwerking met Vervoerregio Amsterdam,…

Lees verder »