Locomore maakt doorstart onder FlixBus

Locomore maakt doorstart onder FlixBus

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Locomore maakt doorstart onder FlixBus

Locomore, de gecrowdfunde Duitse spoorwegmaatschappij die in mei failliet ging, wordt overgenomen door het Tsjechische Leo Express en FlixBus. Leo Express gaat de treinen rijden, FlixBus zorgt voor de ticketverkoop.

Dat meldt het Duitse Wirschafts Woche. Begin deze maand kwam naar buiten dat FlixBus een eigen spoorwegmaatschappij had opgericht. Ook toen waren er al geruchten over een overname van Locomore in samenwerking met Leo Express dat in Tsjechië verschillende intercitydiensten uitbaat voor eigen rekening en risico. De bedrijven werken al sinds 2015 met elkaar samen.

FlixBus-Directeur André Schwämmlein laat weten dat er op het traject Stuttgart–Berlijn, waar Locomore reed, veel animo is voor een alternatief voor DB. Sinds december vorig jaar, toen Locomore van start ging, reisden 70.000 mensen met de private spoorwegmaatschappij.

De frequentie blijft vooralsnog bescheiden. Locomore rijdt vanaf 24 augustus vier dagen per week één slag Stuttgart–Berlijn; in september komt daar een vijfde dag per week bij. Om onder de aandacht te komen bij de reiziger zijn er 9.999 tickets beschikbaar voor 9,99 euro. Dat is fors minder dan de 44 euro die je bij DB betaalt voor alleen de stoptrein of 145 euro als je per ICE reist.

Schwämmlein vindt treindiensten een zinvolle aanvulling op de al bestaande busdiensten. “Nu is het mogelijk om ‘s ochtends uit Stuttgart te vertrekken en ‘s middags in Berlijn te zijn. Met onze bussen was dat tot nu toe niet mogelijk.”

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook