FlixBus richt spoorwegmaatschappij op

FlixBus richt spoorwegmaatschappij op

FlixBus heeft de ambitie om treinen te laten rijden meer gestalte gegeven. Sinds juni staat FlixTrain in het Duitse handelsregister ingeschreven. Wat de exacte plannen met de onderneming zijn, is nog niet bekend.

FlixBus heeft in Duitsland inmiddels een bijna-monopolie op het rijden van intercitybussen. Het bedrijf heeft er nooit een geheim van gemaakt dat spoordiensten ook tot het pakket zouden kunnen behoren. Die stap lijkt met de oprichting van FlixTrain nu iets dichterbij. Het doel van het bedrijf is onder meer de planning en uitvoering, alsmede de organisatie van spoorverkeerdiensten op het gebied van personenverkeer, zo citeert Zugreiseblog uit het Duitse handelsregister.

Wat dat concreet inhoudt, is nog niet duidelijk. FlixBus wil daarover nog niets kwijt. Het kan zijn dat het bedrijf bestaande treindiensten, zoals HKX, gaat vermarkten, maar het kan ook dat FlixTrain een doorstart wil maken met de treinen van Locomore, de gecrowfdunde spoorwegmaatschappij die in mei failliet ging. Voor dat bedrijf zouden meerdere gegadigden zijn, waaronder het Tsjechische Leo Express, waarmee FlixBus al samenwerkt. Ook is er een samenwerking met de Oostenrijkse open-accessoperator Westbahn.

Eén reactie

  1. P.Heesakkers
    6 augustus 2017 om 13:51

    Waarom bespeelt Flixbus niet de aandacht van landelijke en regionale pers, als met advertenties o.a. tarieferingen met hun berichtgeving. Goed voor de concurrentie met het overige openbaar vervoer in ons land. Flixbus± Go for it!!

Lees ook