Hengelo–Bielefeld start een maand later

Hengelo–Bielefeld start een maand later

door in rubriek regionaal spoor
Reacties uitgeschakeld voor Hengelo–Bielefeld start een maand later

De nieuwe treindienst Hengelo–Bielefeld gaat niet per 10 december rijden, maar per 14 januari 2018. Dat hebben vervoerder Eurobahn en de opdrachtgevers besloten.

In totaal zet Eurobahn acht treinen in van het type Stadler FLIRT. Deze treinen beschikken over een meerstroomsysteem, waardoor ze zowel op het Nederlandse als het Duitse stroomnet kunnen rijden. Voordat nieuwe treinen op het spoor worden toegelaten, worden zij eerst beoordeeld op vastgestelde wettelijke normen en regelgeving.

Omdat nog niet zeker is of de Duitse en Nederlandse toelatingsautoriteiten de beoordeling op 10 december hebben afgerond of niet, hebben vervoerder Eurobahn, een dochter van Keolis Deutschland, en opdrachtgevers Nahverkehr Westfalen Lippe (NWL), Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen mbH (LNVG) en de provincie Overijssel besloten een maand later met de nieuwe lijn te starten. “Een nieuwe concessie vergt veel voorbereiding en afstemming”,  vertelt Petra Timmer namens de provincie. “Daarom hebben we besloten een marge in te bouwen.”

Eurobahn won in 2014 de aanbesteding op Teutoburger-Wald-Netz (TWN). Het traject Hengelo–Bielefeld is nieuw in de dienstregeling.

Lees ook: Eurobahn gaat op Hengelo–Bielefeld rijden

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook