Locomore draait goed onder Flixbus

Locomore draait goed onder Flixbus

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Locomore draait goed onder Flixbus

Drie maanden geleden maakte de failliete open-accessoperator Locomore een doorstart. Sindsdien heeft het busbedrijf Flixbus ongeveer 70.000 tickets voor de trein verkocht. Binnenkort moet de trein een passagiersrecord verbreken.

Een goede drie maanden na de herstart van de private langeafstandstrein tussen Berlijn en Stuttgart is Flixbus tevreden met de kaartverkoop: “De vraag naar intermodale verbindingen is zo groot dat we de treindienst al permanent hebben uitgebreid met een groot aantal aansluitingsverbindingen met de langeafstandsbus”, zegt Flixbus-directeur André Schwämmlein tegen de Frankfurter Allgemeine. Zo maken veel mensen uit de regio Stuttgart gebruik van de Locomore trein naar Hannover, om vervolgens van daaruit de Flixbus naar Hamburg te nemen.

Volgens Flixbus haalt Locomore rond kerst een passagiersrecord. Speciaal voor het kerstseizoen worden ook kaartjes verkocht voor de Hamburg-Köln-Express, die de diensten sinds oktober heeft opgeschort. Officieel gaat het om een tijdelijke samenwerking tussen de partijen.

Flixbus lijkt dus groeiende spoorambities te hebben, zoals reeds in Oostenrijk en Tsjechië het geval is. “Onze hoofdactiviteit is echter de busverbinding over lange afstanden; hier ligt de nadruk op netuitbreiding in Duitsland en Europa”, aldus Schwämmlein. Het bedrijf wil nog eens 140 stops toevoegen aan de ongeveer 500 die Flixbus al heeft in het Duitstalige gebied.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook