NS staat open voor nachttrein naar Nederland

NS staat open voor nachttrein naar Nederland

Mogelijk gaan er weer nachttreinen in Nederland rijden. NS International staat open voor een samenwerking met de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB, die een verbinding met Nederland interessant vindt.

Bernard Rieder, woordvoerder van ÖBB, laat aan treinreiziger.nl weten daarvoor afhankelijk te zijn van partners in Nederland, ook voor het beschikbare rollend materieel. In een reactie laat NS-woordvoerder Ton Boon weten dat NS interesse voor een samenwerking kenbaar heeft gemaakt.

“We gaan zelf geen slaaptreinen rijden, dat moet altijd met een buitenlandse partner die ook materieel heeft. Dan kan het risico gedeeld worden”, legt Boon uit. Op korte termijn zal zo’n nachtverbinding naar Nederland er niet inzitten, vanwege materieelgebrek.

Lees ook: Voor 2020 geen nachttrein naar Nederland

Nightjet
In het eerste jaar heeft de nachttrein ÖBB Nightjet 1,4 miljoen reizigers vervoerd. De Nightjet rijdt dagelijks 15 verbindingen, maar niet naar Nederland. Toen ÖBB eind 2016 een deel van het nachttreinennet van Deutsche Bahn overnam, werden de nachttreinen naar Amsterdam ingekort tot Düsseldorf.

Eén reactie

  1. dirk baeke
    8 december 2017 om 22:11

    Tja, in België ook niet hé, zou nochthans interessant zijn, vooral in de winter

Lees ook