Ombouw Hoekse Lijn loopt weer vertraging op

Ombouw Hoekse Lijn loopt weer vertraging op

De ombouw van de Hoekse Lijn tot metrolijn loopt opnieuw vertraging op. Dit maal tot het laatste kwartaal van 2018. De vertraging kost tientallen miljoenen euro’s, waarvan niet duidelijk is wie dit gaat betalen.

Dat blijkt uit onderzoek van NOS en RTV Rijnmond. Dit komt door problemen met software en aangetroffen bodemvervuiling rondom het traject. Door de vertraging van de ombouw moeten reizigers langer gebruik maken van bussen. Eigenlijk moest het afgelopen september  al klaar moeten, maar toen werd de ombouw met vijf maanden uitgesteld naar februari 2018.

Lees ook: Ombouw Hoekse Lijn duurt tien maanden

Schrikbarend
De gemeenteraad van Rotterdam wordt woensdagavond 13 december vertrouwelijk over dit debacle geïnformeerd. VVD-fractievoorzitter in Rotterdamse, Jan-Willem Verheij, noemt de opnieuw opgelopen vertraging tegenover RTV Rijnmond schrikbarend: “Het is slecht nieuws voor al die reizigers die nu met de bus moeten en daardoor veel tijd verliezen. Maar het is ook funest voor de ondernemers op het strand van Hoek van Holland die het nog een zomer zonder trein- of metroverbinding moeten doen”.

2 reacties

  1. De Leeuw
    14 december 2017 om 13:25

    En met een beetje pech haalt opdrachtgever MRDH het geld gewoon uit de OV-begroting, waardoor het OV in de Haagse regio nog meer moet bezuinigen om de Rotterdamse Metro te betalen.

  2. Sjaak Zomer
    15 december 2017 om 17:11

    Jaren is er over gesproken en gepland. En niemand heeft eraan gedacht om van te voren een grondonderzoek te doen? Wat een verschrikkelijke dombo’s zijn het toch, Busverkeer over de overvolle rijksweg laten rijden, waarbij je elke ochtend in de file staat, ik hoor van andere mensen dat de bus in Maassluis centraal vaak al zo vol zit in de spits dat de bus gewoon de halte negeert en verder rijdt.

Lees ook