Beroep tegen alle vonnissen in NS-zaak

Beroep tegen alle vonnissen in NS-zaak

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Beroep tegen alle vonnissen in NS-zaak

Het Openbaar Ministerie tekent beroep aan tegen alle vonnissen in de zaak tegen NS en de betrokken verdachten. Dat laat het OM weten na bestudering van het vonnis. “We zijn het niet eens met de visie van de rechtbank”, laat een woordvoerster weten.

Het OM heeft het beroep woensdag aangetekend. Op welke punten de visie van de rechtbank met die van het OM precies verschil, laat de zegsvrouw in het midden. NS en zes verdachten, onder wie oud-topman Timo Huges en voormalig Veolia-directeur René de Beer, werden 21 december allemaal vrijgesproken.

Het OM had forse straffen geëist tegen ex-NS-directeur Timo Huges en René de Beer, de oud-directeur van Veolia die via een adviesbureau uiteindelijk naar NS zou overgaan om zo het concurrentiebeding te ontwijken. De rechtbank liet geen spaan heel van de aanklacht van het OM. Zo was het overtreden van het concurrentiebeding niet per se voer voor het strafrecht en werd het OM niet-ontvankelijk verklaard, omdat een aangifte niet zou kloppen.

Daags na de vrijspraak liet het OM al weten in beroep te zullen gaan. Toen wist het Openbaar Ministerie echter nog niet op welke punten. De zaak-Limburg is daarmee dus voorlopig niet tot een einde gekomen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook