OM gaat in beroep in de zaak Limburg

OM gaat in beroep in de zaak Limburg

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor OM gaat in beroep in de zaak Limburg

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen het vonnis van de rechtbank ‘s-Hertogenbosch in de zaak tegen NS en oud-bestuurders. Dat laat het OM in een eerste reactie weten. De rechtbank sprak gisteren alle verdachten vrij.

In het vonnis liet de rechtbank weinig heel van de aanklacht van de officier van justitie. Volgens de rechtbank was er op alle punten onvoldoende bewijs. Op een punt werd het OM bovendien niet-ontvankelijk verklaard, omdat de aanklacht niet klopte.

Het OM had forse straffen geëist tegen ex-NS-directeur Timo Huges en René de Beer, de oud-directeur van Veolia die via een adviesbureau uiteindelijk naar NS zou overgaan om zo het concurrentiebeding te ontwijken. Een woordvoerster van het Functioneel Parket laat weten de dat het OM komende twee weken het vonnis te bestudeert. Daarna neemt het OM de beslissing in welke zaken en op welke punten het beroep wordt ingesteld. Daarmee is de Limburgse affaire, die sinds 2015 speelt, dus nog altijd niet gesloten.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook