Nederlandse MaaS-app wint Europese prijs
dossier Innovatie

Nederlandse MaaS-app wint Europese prijs

De ov-app Tranzer is bekroond met een Europese prijs voor Best Smart City Initiative. Hét bewijs dat Mobility as a Service de reiziger optimaal bedient, zegt mede-oprichter Sanneke Mulderink.

Tijdens het evenement Transport Ticketing Global in Londen heerste de algehele visie dat ov intelligent, duurzaam, interconnected en kosteneffectief moet zijn. De awards worden uitgereikt om bedrijven en initiatieven te bekronen die bijdragen aan deze visie.

Ander genomineerden
In de categorie ‘Smart City Initiative’ waren nog drie andere genomineerden:  de Las Vegas Monorail Company, PlanBookTicket van TAO Orleans Metropole, Keolis en de bedrijven Kisio en Masabi en de Romanian Smart City and Mobility Association.

De jury prijst Tranzer vanwege het innovatieve concept, het gebruiksgemak en de beste gebruikerservaring. Daarmee laat het de overige genomineerden achter zich.

Vereerd
Oprichters van Tranzer, Paul Rooijmans en Sanneke Mulderink van Data-Lab in Amersfoort, voelen zich vereerd dat zij de prijs hebben gewonnen. “Deze award bevestigt dat we met het juiste bezig zijn en motiveert ons om te blijven innoveren en verbeteren om de reiziger van meer service en gemakken te voorzien”, aldus Rooijmans.

MaaS
Via de onafhankelijke app Tranzer kunnen reizigers een complete reis samenstellen en in één keer betalen. De vervoerders Connexxion, NS, RET en EBS doen hieraan mee. Tranzer wil ook uitbreiden buiten de Nederlandse grenzen, door samen te werken met LeasePlan, Transdev en KLM.

Eén reactie

  1. Nederlandse MaaS-app wint Europese smart city prijs - Smartcity.nl
    29 januari 2018 om 11:18

    […] Bron: ovmagazine.nl […]

Lees ook