Opening Zwolle Stadshagen nog onzeker

Opening Zwolle Stadshagen nog onzeker

Een openingsdatum van de halte Zwolle Stadshagen aan de spoorlijn Zwolle–Kampen is voorlopig nog niet in zicht. De betrokken partijen gaan wel verder met het onderzoeken van de mogelijkheden om de halte te openen.

Dat is de uitkomst van een bestuurlijk overleg tussen de provincie Overijssel, ProRail en vervoerder Keolis. De halte Zwolle Stadshagen zou eigenlijk al op 10 december openen, maar enkele dagen voor de opening bleek de bodem onder de lijn zo slecht dat het verhogen van de snelheid op de lijn van 100 naar 140 kilometer per uur niet verantwoord leek.

Lees ook: Miljoenenstrop dreigt bij Zwolle-Kampen

De afgelopen tijd hebben de partijen een aantal maatregelen op papier berekend, waaronder de inzet van een extra machinist. Ook ligt de optie om een minuut vroeger te vertrekken uit Zwolle en twee minuten later in Zwolle weer aan te komen weer op tafel – in december werd dat nog niet haalbaar geacht. De maatregelen zouden ervoor kunnen zorgen dat er voldoende ruimte in de dienstregeling is om toch te stoppen op Zwolle Stadshagen.

In de komende maand worden de maatregelen in de praktijk getest. Later aankomen in Zwolle zou betekenen dat reizigers hun aansluiting op de Intercity richting Lelystad,

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook