Amerikaans fonds neemt Italo over

Amerikaans fonds neemt Italo over

door Quintus Vosman in rubriek buitenland
1 reactie

De commerciële Italiaanse HSL-vervoerder Italo is onverwachts overgenomen door een Amerikaans investeringsfonds. Daarmee is een plotseling einde gekomen aan de voorbereidingen voor een beursgang.

De beursgang werd enige weken geleden nog aangekondigd door het moederbedrijf Nuovo Trasporto Viaggiatori (NTV). Italo vervoerde het afgelopen jaar fors meer reizigers en maakt nu winst.

Het Amerikaanse Global Infrastructure Partners III wil Italo nu echter overnemen. Het is een fonds dat internationaal actief is, een sterke focus heeft op infrastructuur en voornamelijk investeert in energie, havens, luchthavens en goederenvervoer per spoor. Zo is het fonds aandeelhouder van het Australische railgoederenbedrijf Pacific National en de vliegvelden van Edinburgh en Londen Gatwick. Naar verluidt beheert het fonds ongeveer 40 miljard dollar.

De aandeelhouders van NTV hebben het bod van de Amerikanen inmiddels aangenomen. Ze betalen 1,94 miljard euro voor alle aandelen. De mededingingsautoriteiten moeten de overname nog wel goedkeuren.

Eén reactie

  1. Kees Boer
    4 maart 2018 om 22:49

    Deze treinen zijn een zusje van de Thaly’s;ik vind echter ook dat deze ook toegankelijk moet zijn van railpassen zoals Euro Domino en Interrail

Lees ook