Rotterdam Alexander pas in 2019 klaar

Rotterdam Alexander pas in 2019 klaar

Station Rotterdam Alexander gaat op de schop. In de nieuwe plannen komen het trein- en metrostation onder één dak te liggen. De verbouwing start in april 2018 en moet in de zomer van 2019 klaar zijn. Oorspronkelijk zou het station in 2018 al klaar zijn.

Momenteel is Rotterdam Alexander nog een treinstation, waar de metrosporen van lijn A en B richting Rotterdam Centrum onder liggen. Een directe bovengrondse doorloop van trein naar metro maakt het overstappen veel veiliger, zegt Maurice Unck, algemeen directeur RET.

Als het station klaar is, hebben de duizenden bus- metro- en treinreizigers een mooier station met betere overstapmogelijkheden, zegt Sebastiaan de Wilde, directeur Stationsontwikkeling en Onderhoud bij NS Stations. “Dit station verdient deze upgrade in navolging van Rotterdam Centraal.”

Het project is een samenwerking tussen RET, ProRail, gemeente Rotterdam, de Verkeersonderneming en NS en wordt gefinancierd door MRDH en het ministerie van IenW. De projectleiding is in handen van NS en die gunde de verbouwing aan aannemer Averesch.

Lees ook: Rotterdam Alexander wordt opgeknapt

4 reacties

 1. Fin
  3 februari 2018 om 21:07

  RET?
  Het bedrijf dat al jaren rijd in bussen die half verlicht zijn, vieze stoelen, kapotte airco, kapotte kleppen die in de bus los hangen, verwarming die in de zomer hoog aan staan in plaats van airco. Of in de zomer helemaal geen airco. Die smerige vieze bussen, chauffeurs die rond rijden in bussen die zo erg beslagen zijn dat ze bij elke halte stoppen om hun voorruit te drogen om zicht te kunnen hebben op de weg, altjd kapotte verlichting in bus hokjes en na vele meldingen nooit gerepareerd worden, als onderweg de 8ncheck machine kapot gaat en niemand uit kan chekken je naar je geld kan fluiten. Enz….te veel om op te noemen. Maar wel de reiskosten verhogen. Ze moeten zich schamen. Niet klant vriendelijk.

  • Peter
   9 februari 2018 om 18:47

   U bent al heel lang niet meer met de RET bus meegegaan. De bussen zijn prima en schoon. Fijn dat station Alexander wordt opgeknapt. De plaatjes zien er veelbelovend uit. Eindelijk, na 20 jaar plannen maken. Ook het busstation wordt opgeknapt en er komt een nieuwe grote fietsenstalling. Het Prins Alexanderplein voor het station gaat op de schop, nadat winkelcentrum Alexandrium I is verbouwd. Ik mis in het artikel nog de verwijzing naar de website: https://www.stationrotterdamalexander.nl/

 2. Kees Boer
  4 maart 2018 om 22:56

  Ik zou het ook fijn vinden dat daar een fatsoenlijke wachtruimte komt en waar ook eten en drinken verkrijgbaar zijn

 3. V. Bax
  6 maart 2018 om 16:29

  Ik neem aan dat er geen verdiepte ligging voor het sneltram-/metrospoor komt, iets dat ooit in de planning lag, naar aanleiding van persoonlijke, fatale ongelukken destijds. Of is dat niet meer actueel?

Lees ook