Eurostar biedt nu ook hotels aan
dossier Big data

Eurostar biedt nu ook hotels aan

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Eurostar biedt nu ook hotels aan

Eurostar biedt voor reizigers vanuit Amsterdam nu ook hotelovernachtingen in Londen aan. Het passende aanbod is daarbij gebaseerd op reizigersdata. Dit is de eerste in een reeks van innovaties, kondigt Director New Digital Business Roberto Abbondio aan. Want Eurostar wil nog méér met die data doen. “We willen weten wie je bent, wanneer je reist, hoe je reist. Ons totale aanbod moet zo persoonlijk mogelijk worden.”

De Europese bestemmingen van Eurostar.

Eurostar, sinds 4 april in Nederland actief, begon op 26 maart met de hotel-plus-trein-combinaties aan te bieden in Frankrijk, België en Engeland. Inmiddels zijn in zeven grote Europese steden zo’n 350 hotels te boeken. Volgens Abbondio reist 93 procent van de Eurostar-reizigers naar deze zeven steden, waaronder Amsterdam, Brugge, Brussel, Lille, Londen en Parijs.

De komende maanden voegt Eurostar meer locaties aan de hotel-plus-trein-deal toe. Eerst volgen onder meer Rotterdam en Lyon, later ook Gent en Antwerpen. Wanneer dat precies is, is nu nog niet bekend.

Persoonlijk aanbod
De pakweg vijftig hotels per stad die Eurostar momenteel aanbiedt, zijn persoonlijk door Eurostar-medewerkers getest en geselecteerd. “Niet elk tweesterrenhotel is slecht en niet elk vijfsterrenhotel is goed”, verklaart de commercieel directeur. “Die aangesloten hotels variëren in budget, maar zijn

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook