Regiojet: groei van reizigers en materieel

Regiojet: groei van reizigers en materieel

door Quitus Vosman in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Regiojet: groei van reizigers en materieel

Regiojet, de private reizigersvervoerder op het Tsjechische en Slowaakse spoorwegnet, meldt dat in het eerste kwartaal van 2018 het aantal reizigers is gegroeid met zo’n 30 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017.

In totaal werden in de eerste drie maanden van dit jaar 1,25 miljoen reizigers vervoerd met de Regiojet-treinen. De toename wordt vooral toegeschreven aan de nieuwe verbinding tussen Praag en Wenen via Brno. In combinatie met de Regiojet-treindienst naar Bratislava rijden tussen Praag en Brno, de twee belangrijkste Tsjechische steden, 9 treinparen per dag. In september komt er een trein naar Bratislava bij en rijden tussen Praag en Brno 10 treinparen.

Afgelopen december begon Regiojet de directe treindienst tussen Praag en Wenen. Van deze verbinding hebben inmiddels meer dan 200.000 reizigers gebruikgemaakt. Regiojet is officiëel geen spoorwegonderneming in Oostenrijk en rijdt daar op de vergunning van de Graz Köflacher Bahn.

Met de aanhoudende groei van het aantal reizigers breidt Regiojet ook het materieelpark uit. Op 14 april arriveerden de eerste twee nieuwe Traxx-locomotieven, die geschikt zijn voor vier verschillende stroomsystemen en tenminste toelating hebben in Tsjechië, Slowakije en Oostenrijk. In totaal heeft Regiojet bij Bombardier acht locs van dit type besteld en een optie op nog eens 20 genomen. Daarnaast arriveren de eerste twee nieuwe rijtuigen uit een bestelling van zes bij de private reizigersvervoerder. De rijtuigen worden gebouwd door het Roemeense Astra Vagoane Calatori.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook