VWOV spant kort geding aan tegen FNV

VWOV spant kort geding aan tegen FNV

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) spant een kort geding aan tegen de FNV, om een landelijke 48-uursstaking in het ov op 30 april en 1 mei te voorkomen. De zitting is morgenmiddag om 14.30 uur.

“Zo’n grootschalige ov-staking aan het begin van de meivakantie is maatschappelijk ontwrichtend”, zegt Fred Kagie, voorzitter van de VWOV. Daarom hoopt de VWOV dat de rechter meebeweegt en de staking verbiedt. “Deze staking staat niet in verhouding met de tijd die wij krijgen, om ons voor te bereiden en het tegenvoorstel van FNV te beoordelen”, gaat Kagie verder.

Onderhandelingen
Na cao-onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden werd op 15 januari een onderhandelingsresultaat bereikt, legt hij uit. Vervolgens legde FNV dat voor aan de leden. Op 7 maart werd bekend dat zij het cao-voorstel afwezen. “Maar FNV gaf niet aan waaróm de leden het er niet mee eens waren, terwijl wij daar wel om vroegen”, aldus de VWOV-voorzitter. Op 16 april, twee dagen voor de aangekondigde staking, kwam FNV pas met een inhoudelijk tegenvoorstel.

Veel te kort dag voor de werkgevers, zegt Kagie. “Het ov is een ingewikkelde bedrijfstak. We moeten met de ov-bedrijven om tafel om de voorwaarden te beoordelen. We moeten er goed naar kijken: het gaat om tijd en geld.” De VWOV vertegenwoordigt streekvervoerders Arriva, Connexxion, EBS, Keolis en Qbuzz.

4 reacties

 1. aarts
  24 april 2018 om 20:05

  elk jaar weer het zelfde gedonder!!! in januari staking, dan denk je nu gaan ze toch serieus onderhandelen, maar waarom zouden de werkgevers haast maken!! het is niet hun werk situatie, zij zitten achter hun bureau, het ov word uitgeknepen op de laaste minuut!!!!!!!!!!!, en al dat gezeik komt op het bordje van het ov personeel, en ja nu word het warm onder de voeten,dat er een 48 uurs staking aankomt, en dan is het janken bij de rechter!!!, zoveel hebben de werkgevers niet op met hun “”ondergeschikten”” hoop dat de rechter eens in de schoenen gaat staan van de werknemer!!!! waar de keel heel langszaam van word dicht geknepen

 2. Fatna
  25 april 2018 om 08:43

  Ik word zo moe van dat gestaak met die trams en bussen, er is altijd wel wat.
  2 tot 3 keer in de week is er storing met de tram in Utrecht en dat kan ook niet anders want ze vallen van ellende en ouderdom uit elkaar, of er is weer eens een wisselstoring.
  ook rijden er heel vaak enkele trams…enkele trams in het spitsuur!!!
  En waarom?? omdat er weer eens een tram in de remise staat die gerepareerd moet worden vanwege ouderdom van die dingen.

  Waarom moet de reiziger hier altijd onder lijden, er zijn mensen die geen vakantie hebben en gewoon moeten werken.
  De werkgever van het OV lacht zich 3 slagen in de rondte want zij hebben geen last van de staking, ze stappen in hun dikke auto’s met chauffeur en komen toch wel waar ze moeten zijn.

  Mij kost het gewoon 2 vakantiedagen die ik nu moet inleveren.
  En dan zegt men “ga met het OV dat is beter voor files en luchtvervuiling”
  Wat een ellende iedere keer met dat OV.

 3. Ikkehe
  25 april 2018 om 11:56

  Ach als iedere chauffeur zich nu een ‘s aan de regels houdt en gewoon zo hard rijdt als toegestaan. Zijn pauze gewoon pakt, dan is er niks aan de hand. Doe wat je moet doen niet meer. Reizigers die dan aansluiting missen moeten klagen bij bedrijven. Niet bij chauffeurs. En chauffeurs laat alle overwerk noteren. Tien minuten te laat afgewerkt is tien minuten betalen. Veel chauffeurs zorgen door hun gescheur er zelf voor dat minuten geschrapt worden. Ze draaien elke keer als er een nieuw rooster moet komen alle gegevens uit en zien dan dat jullie op tijd of te vroeg binnen zijn. Ja eigen schuld he. Blijkbaar is er geen werkdruk. Dus nogmaals 30,50,80 en niet harder

  • Rob
   25 april 2018 om 15:28

   Nou ik weet nietbof Ikkehe wel eens in een bus zit maar je hebt er niet veel van begrepen. Files, werkzaamheden passagiers die een bus instappen en dannog hun OV kaart moeten zoeken. Of em kwijt zijn als ze uitstappen. Al die fietsers due alleen maar oog hebben voor hun telefoon i.p.v. het verkeer. Werkgevers die over de schouder van chauffeurs meekijken of ze geen vertraging hebben anders missen ze de bonus van de provincie. En dan zit jij te zeuren over scheurende chauffeurs en het ontbreken van werkdruk. Als je de feiten niet kent geef dan geen reactie.

Lees ook