Stadsdienst Leiden in 2019 elektrisch
dossier ZE2025

Stadsdienst Leiden in 2019 elektrisch

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Stadsdienst Leiden in 2019 elektrisch

Leiden krijgt in september volgend jaar een volledig elektrische stadsdienst met de instroom van 23 nieuwe batterijbussen. Om dit mogelijk te maken, is het contract met Arriva, dat loopt tot december 2020, met twee jaar verlengd.

Arriva rijdt de concessie Zuid-Holland-Noord sinds december 2012. De concessie heeft een reguliere looptijd van acht jaar. De concessie kan met maximaal twee jaar verlengd worden. Hiervoor is nu gekozen, zodat er binnen de huidige concessieperiode nog nieuwe ontwikkelingen kunnen worden doorgevoerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat per september 2019 de volledige stadsdienst in Leiden verduurzaamd zal zijn door de inzet van 23 nieuwe elektrische bussen.

Dit levert een besparing op van 6.400 ton CO2 voor de rest van de looptijd van het contract; 10 procent op de totale uitstoot in de concessie. De concessie loopt nu tot 11 december 2022.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook