Gaat de Hoekse Lijn nog rijden in 2018?

Gaat de Hoekse Lijn nog rijden in 2018?

Door de latere oplevering van beveiligingssoftware is het maar de vraag of de Hoekse Lijn in 2018 nog wel gaat rijden. Dat meldt wethouder Adriaan Visser in zijn laatste update aan de gemeenteraad van Rotterdam.

De wethouder verwacht dat de problemen met de software in november zijn opgelost, dat is althans wat leverancier Bombardier heeft beloofd. ‘Start exploitatie van de Hoekse Lijn in het vierde kwartaal van 2018 wordt daardoor hoogst onzeker. Dit leidt naar verwachting niet tot een budgettaire overschrijding’, schrijft Visser in zijn verklaring.

Verdere vertraging voorkomen
De omliggende gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis noemen de vertraging zeer onwenselijk voor reizigers. In een verklaring laten de gemeenten weten dat ze snel in overleg met wethouder Visser gaan om hun zorgen te uiten en aan te sturen op maatregelen om verdere vertraging zo veel mogelijk te beperken.

‘Daarnaast willen we waar mogelijk het vervangende vervoer zo veel mogelijk verbeteren’, zo klinkt het vanuit de gemeenten. De RET heeft beloofd het vervangende vervoer te regelen tot de start van de dienstregeling van de Hoekse Lijn.

September 2017
Metroverbinding de Hoekse Lijn zou eigenlijk in september 2017 gaan rijden. Al snel bleek dit voorbarig te zijn. De vertragingen zorgden er onder meer voor dat wethouder Pex Langenberg (D66) opstapte in februari 2018. Door de vertragingen kost het project tientallen miljoenen extra. Eerder deze maand besliste Raad van State dat het spoor van de Hoekse Lijn mag worden doorgetrokken tot het strand van Hoek van Holland.

 

2 reacties

  1. John Postmus
    7 september 2018 om 21:21

    Omdat het nog zo lang duurt voordat de metro tot aan het strand komt, zou het misschien een idee zijn om tot die tijd pendelbussen / -busjes in te zetten vanaf Station Hoek van Holland Haven naar het Zeeplein en dan met name in het badseizoen. De financiering zou gedeeld moeten worden door de Metropoolregio-gemeenten, de Provincie en de strandtentexploitanten. Onderzocht zou moeten worden of de pendeldienst met kleine of/en met grote bussen, alsmede met beroepschauffeurs of/en met vrijwilligers geëxploiteerd kan worden.

  2. @John Postmus
    10 september 2018 om 11:41

    Alle RET-bussen naar Hoek van Holland eindigen nu al vlakbij het strand (en al veel dichterbij dan het boude station HvH-Strand), dus pendelbussen e.d. zijn helemaal niet nodig.

Lees ook