Rotterdammer kiest vaker voor fiets en ov

Rotterdammer kiest vaker voor fiets en ov

Steeds vaker laten Rotterdammers de auto staan. Het aantal automobilisten in de spits in en om Rotterdam is in drie jaar tijd met 20.000 afgenomen. De fiets, maar ook de bus en de metro worden vaak als alternatief gebruikt.

Het gebruik van alternatieve vervoermiddelen steeg de afgelopen drie jaar met ongeveer 10 procent, schrijft het AD. Tijdens het programma Beter Benut Vervolg van de Verkeersonderneming reden de afgelopen drie jaar 18.378 automobilisten minder in de spits. Zij stapten over op de fiets en het ov.

Fietsen blijkt onder Rotterdammers veel populairder te zijn dan de afgelopen jaren. Uit recente cijfers van de gemeente Rotterdam blijkt dat het aantal fietsers op populairdere fietsroutes in de afgelopen vier jaar is toegenomen met bijna 10 procent.

Ook het openbaar vervoer is erg in trek onder Rotterdammers. Het aantal reizigers in het ov steeg met 11,3 procent ten opzichte van 2014. De metro is het populairste vervoermiddel in Rotterdam.

Lees ook: Van spitsmijden naar sociale mobiliteit

2 reacties

 1. De Leeuw
  17 augustus 2018 om 12:53

  Nou Den Haag nog. Daar wordt de bevolking de auto in gedreven omdat MRDH geen geld voor uitbreiding van frequenties wil geven, waardoor de bussen een steeds lagere frequentie krijgen, de tramfrequenties met de kaasschaaf steeds ietsje minder wordt en de bereikbaarheid van de wijken per OV steeds onaantrekkelijker wordt.

  Zoals men al zegt “MRDH maakt meer OV kapot dan ons lief is”. Hopelijk draaien Den haag en Rotterdam dit ondemocratische gedrocht snel de nek om voordat het te laat is en veel Haagse en Rotterdamse buitenwijken nog maar één keer per uur een bus hebben en je zonder auto niet meer wegkomt uit je wijk.

  • V B
   24 augustus 2018 om 14:52

   Inderdaad. Het zou nuttig als lijn E Den Haag in wordt doorgetrokken. Ik heb er wel over gelezen, maar of het ook gaat gebeuren… Niemand die het weet. Komt dat door de MRDH? Feit is wel dat er iets moet gebeuren voordat ook Den Haag dichtslibt. Zinnig zou zijn als RET, HTM, Connexxion en Arriva gewoon in één bedrijf opgaan. Dat zal organisatorisch vast wel weer veel voeten in de aarde hebben, maar het lijkt me economischer, zuiniger dan hoe het nu gaat. Buslijnen die qua overstappen ongunstig zijn, etc. RandstadRail dat geëxploiteerd wordt door RET en HTM, traditioneel gezien al meer rivalen dan maatjes. Je verzint het niet. De reiziger lijdt en betaalt.

Lees ook