Met Lufthansa van Aken naar Frankfurt

Met Lufthansa van Aken naar Frankfurt

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa werkt samen met Deutsche Bahn om treinreizen te stimuleren richting Frankfurt Airport. Het aanbod naar de luchthaven gaat de komende maanden van acht naar twintig stations.

Er zijn nu al treinverbindingen met Frankfurt Airport vanuit onder andere Dortmund, Keulen en Stuttgart. Daar komen nu gefaseerd twaalf nieuwe steden bij. In september krijgen onder meer de stations van Aken, Erfurt en Kassel een directe verbinding met het vliegveld. In december gevolgd door Freiburg, Ulm, Bochum, Bonn, Duisburg, Essen, Oberhausen en Wuppertal.

Acht keer daags 
In totaal worden de treinreizen tot acht keer daags aangeboden. Passagiers met een businessclass vliegticket mogen eerste klas reizen in de trein. Daarnaast mogen ze gebruikmaken van de lounges van Deutsche Bahn op grotere stations. Door met de trein te reizen sparen passagiers voor het Miles & More-programma van de vliegtuigmaatschappij.

Direct boeken
Reizigers kunnen de treinreizen, in combinatie met een vliegticket, direct boeken bij Lufthansa. Via de website en de app van het bedrijf kunnen ze een treinkaartje kopen, waarbij ze net zoals voor een vliegtuig voor een zitplaats kunnen kiezen.

Eén reactie

  1. Frans Eekhout
    10 september 2018 om 12:54

    Nu pas een trein van Aken naar Frankfurt airport ? Er reden al enkele jaren enkele keren per dag een ICE trein via Keulen naar deze luchthaven viel op de Duitse gele vertrekstaten te lezen ! Mensen die woonachtig zijn in Zuid-Limburg kunnen daar dus al langer gebruik van maken, MAAR als Arriva vanaf december 2018 met de speciale FLIRT treinen tussen (Luik), Maastricht, Valkenburg, Heerlen én Landgraaf naar Aken gaat rijden, is dat een reden te meer om Frankfurt airport als vertrekluchthaven te kiezen i.p.v. bijvoorbeeld Schiphol. Wellicht dat het voorbeeld van Lufthansa elders navolging verdient. Maastricht naar Brussel Airport ? A propos, Flix bussen rijden vanuit Heerlen OOK naar enkele Duitse luchthavens, iets om ook bij stil te staan en zelfs naar Schiphol …! “Have a nice flight…”

Lees ook