Aantal Stationshuiskamers dit jaar op 25

Aantal Stationshuiskamers dit jaar op 25

Dit jaar opent NS op negen kleinere stations een Stationshuiskamer. Daarmee komt het totaal op 25. Dat moet het verblijf op kleine stations veraangenamen, aldus topman Roger van Boxtel.

De verbouwingen van grote stations als Rotterdam Centraal, Breda, Arnhem Centraal en Utrecht Centraal, zijn volgens NS een belangrijke oorzaak dat waardering van deze stations is verbeterd. Daarom wil het vervoerbedrijf nu ook nog eens 200 kleinere stations upgraden.

De stations Bilthoven, Cuijk en Geldermalsen verbouwde NS in zijn geheel in 2018 en op stations Heerhugowaard, Alphen aan den Rijn, Den Helder, Assen en Goes werd een Stationshuiskamer geopend. De medewerkers van de voormalige Kiosk werden daarmee gastvrouwen en -heren en de stations kregen de beschikking over wifi, actuele reisinformatie en een winkeltje.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

In 2019 staan negen stations op de planning. In 2021 moet het totaal aantal Stationshuiskamers op 35 staan. Op overige stations, waar nog geen voorzieningen zijn, onderzoekt NS of er een Kiosk kan komen of dat er samen met lokale ondernemers iets te realiseren is.

Toiletten en watertappunten
Verder willen NS en ProRail binnen drie jaar op 92 kleine stations een vernieuwd toilet realiseren, waar reizigers contactloos kunnen betalen. Vorig jaar maakte NS al bekend dat er op 222 stations een watertappunt komt, waar reizigers zelf hun waterfles kunnen vullen.

Eén reactie

  1. Frans Eekhout
    7 juni 2019 om 17:05

    Ik hoop dat de huiskamers wel ruime openingstijden gaan krijgen en voldoende toezicht zal zijn. Het is goed dat dit initiatief behalve op de grotere nu ook op de kleinere stations de reiziger extra reiscomfort gaat bieden en met name de aanwezigheid van een toilet met contactloos betalen of als extra optie met muntgeld, juich ik van harte toe. Hebben ze in onze buurlanden ook een “huiskamer” op de stations of is Nederland daar “uniek” in vraag ik mij weleens af ?

Lees ook