Westzijde station Zwolle toekomstbestendig

Westzijde station Zwolle toekomstbestendig

door in rubriek spoor
Reacties uitgeschakeld voor Westzijde station Zwolle toekomstbestendig

De afgelopen zeventien dagen is er door ProRail druk gesleuteld aan de westzijde van Station Zwolle. Onder meer de sporen en de wissels zijn vervangen. Er staan nog meer werkzaamheden gepland.

“Maar liefst zeventien dagen stug doorwerken en het is geslaagd”, schrijft ProRail op de website. Het oude spoor is gesloopt en vervolgens zijn met grote machines nieuwe sporen en wissels gelegd. Tot slot werd er gewerkt aan de afwerking van onder andere de bovenleiding en kabels. Een deel van de oude ballast heeft ProRail schoongemaakt en hergebruikt.

Meer werkzaamheden
Er staan meer werkzaamheden gepland voor station Zwolle. Om Zwolle als tweede spoorknooppunt van Nederland klaar te maken voor de toekomst, gaat ProRail eerst verder met het opstelterrein, dat vlakbij het station ligt. “Vanaf 2020 gaan we volop aan de slag met de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte. Dit doen we om ervoor te zorgen dat er meer treinen kunnen rijden en om aansluitingen verbeteren”, aldus ProRail.

De afgelopen zeventien dagen konden reizigers met de bus van Zwolle richting Amersfoort, Lelystad en Kampen. Maandag 22 juli werd de dienstregeling hervat zonder al te veel problemen. Alleen de bovenleiding op de Kamperlijn had een halfuur extra nodig.

Bekijk de dronebeelden van de werkzaamheden:

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook