Emissieloze treinen Baden-Württemberg
dossier ZE2025

Emissieloze treinen Baden-Württemberg

door in rubriek buitenland, spoor
Reacties uitgeschakeld voor Emissieloze treinen Baden-Württemberg

De Duitse staat Baden-Württemberg heeft plannen aangekondigd om Siemens een contract te gunnen voor de levering van twintig batterij-elektrische treinen. De emissieloze treinen moeten gaan rijden op het Ortenau Network 8.

Baden-Württemberg vroeg het Landesanstalt Schienenfahrzeuge Baden-Württemberg (SFBW) om nieuwe emissievrije treinen aan te schaffen als alternatief voor conventionele dieseltreinen in het gebied. Siemens zal ook onderhoud verlenen voor 29,5 jaar, terwijl de werking van het netwerk afzonderlijk moet worden aangeboden. Daarnaast zal de voertuigenfabrikant tijdens de looptijd van het contract ook bepaalde doelstellingen voor energieverbruik en kosten moeten halen.

“Omdat we technisch gezien baanbrekend zijn met het gebruik van innovatieve en emissievrije treinen, wilden we er ook voor zorgen dat de voertuigfabrikanten verantwoordelijk zijn voor de hele levensduur van de voertuigen”, zegt Winfried Hermann, minister van Transport in Baden-Württemberg. “Fabrikanten moeten ervoor zorgen dat hun voertuigen altijd dagelijks beschikbaar zijn, en er zijn ernstige boetes als ze niet voldoen.”

Ortenau Network 8 legt jaarlijks ongeveer 2 miljoen treinkilometers af op de routes Offenbergs – Freudenstadt / Hornberg, Offenburg – Bad Griesbach, Offenburg – Achern, Achern – Ottenhöfen en Biberach (Baden) – Oberharmersbach-Riersbach. De treinen worden naar verwachting in juni 2023 in gebruik genomen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook