‘Recordlevering schone bussen voor Parijs’
dossier ZE2025

‘Recordlevering schone bussen voor Parijs’

door in rubriek buitenland, bus
Reacties uitgeschakeld voor ‘Recordlevering schone bussen voor Parijs’

Parijs zet een flinke stap om voor 2025 een dieselvrij openbaar vervoernetwerk te creëren. Met Iveco Bus is een order afgesloten voor de levering van 409 biobrandstofbussen.

Iveco Bus, CATP (instantie verantwoordelijk voor de aanschaf van voertuigen in het ov) en Ile-de-France Mobilités spreken van een recordlevering van schone bussen. Vanaf 2021 rijden er 409 Iveco Urbanway Natural Power in zowel het centrumgebied als de buitenwijken van het grootstedelijk gebied van Parijs.

De voertuigen maken deel uit van een plan om een ​​dieselvrij transportnetwerk te ontwikkelen. In 2025 moet de busvloot bestaan uit tweederde e-bussen en één derde biobrandstofbussen. De Urbanway NP heeft een bereik tot 400 kilometer en is daarom bij uitstek geschikt voor de eisen van het openbaar vervoersnetwerk van de regio Parijs.

Organisch afval
Urbanway NP wordt gevoed door biomethaan afkomstig van gerecycled organisch afval en zorgt voor milieuvoordelen, geluidsreductie en verbeterde luchtkwaliteit. De uitstoot van fijne deeltjes wordt tot bijna nul gereduceerd en de NOx-uitstoot met meer dan een derde. De nieuwe motor van de bussen verlaagt het geluidsniveau met 50 procent en verbetert de reisomstandigheden voor zowel bestuurders, passagiers als bewoners.

“We zijn enorm trots dat Ile-de-France Mobilités ons heeft gekozen om deze bestelling te plaatsen, wat bevestigt dat het bedrijf zich inzet voor de energietransitie”, aldus Stéphane Espinasse, hoofd van Iveco Bus.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook