ÖBB trekt nachttrein door naar Brussel

ÖBB trekt nachttrein door naar Brussel

De eerste Nightjet-trein is afgelopen week vanuit Wenen en Innsbruck aangekomen in Brussel. De Oostenrijkse ÖBB werkt hierbij samen met de Belgische NMBS. De NMBS levert locomotieven en personeel voor het Belgische traject.

De bestaande Nightjet-verbinding Wenen/Innsbruck – Düsseldorf wordt doorgetrokken via Aken naar Brussel-Zuid. De nachttrein vertrekt twee keer per week, op zondagen en woensdagen om om 20.38  vanuit Wenen en 20.44 uur vanuit Innsbruck, om vervolgens de volgende ochtend om 10.30 in Brussel aan te komen.

De terugreis vanuit Brussel staat op maandagen en donderdagen gepland om 18.30 uur en komt de volgende ochtend om 8.27 uur aan in Wenen en om 9.14 uur in Innsbruck.

Groot belang

Volgens Andreas Matthä, CEO van ÖBB, is een nachtverbinding naar de Europese hoofdstad van groot belang. “Het is belangrijk om op een klimaatvriendelijke manier te kunnen reizen. Wij nemen actief onze verantwoordelijkheid om het klimaat te beschermen.”

Matthä zegt met veel Europese partners in gesprek te zijn om nachttreinen te (re)activeren. De eerste staat op de planning in december 2020. Vanaf dan gaat een nachttrein naar Amsterdam rijden.

Lees ook: NS en ÖBB flirten over nachttrein A’dam

Eén reactie

  1. Peter Schouten
    3 februari 2020 om 13:23

    Wat zou het een mooie, zij het misschien wat symbolische, aanvulling zijn als deze trein in Breda of liever nog Rotterdam zou vertrekken.

Lees ook